Kestävä kehitys

Sitoutuneisuutemme ja vastuullisuutemme ylettyy aina kroketteihin asti

Interquell Petfood ottaa jo monen polven ajan vastuuta terveellisestä ja monimuotoisesta eläintenruoasta, sekä ihmisistä, eläimistä ja ympäristöstä.
Rakastamme eläimiä ja kunnioitamme luontoa. Toivomme kaikille kotieläimille pitkää,  tervettä ja onnellista elämää. Panostamme ja laitamme itsemme likoon eläinlajeille sopivan ruoan puolesta.
Haluamme jättää mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen taaksemme. Raaka-aineet maatilojen eläimistä hankimme omalta alueeltamme. Kehitämme ja tutkimme myös muita mahdollisia proteiininlähteitä.
Tuemme aktiivisesti eläinsuojelua, olemme monissa projekteissa mukana, koti -, hyöty- ja villieläinten suojelussa. Meillä Wehringenissä on muuten otettu tavaksi ottaa koirat mukaan toimistoon kohentamaan työskentelymukavuutta, tällä hetkellä toimistokoiria on 21.

Tekojen puolesta...

... haluamme olla ja toimia kestävästi

Toimitusjohtaja Georg Müller

Perheyrityksenä, kolmannessa sukupolvessa, seisomme vastuullisuutemme takana ja meillä on kestävälle kehitykselle strategia, joka on integroitu konseptiimme ja avaintekijä dynaamisessa ja menestyksekkäässä yrityskehityksessä, tavoitteena kestävämpi tulevaisuus.

Olemme viime vuosina investoineet
noin 500 000 euroa energiansäästötoimiin ja olemme ylpeitä saavutuksistamme.
Mutta asetamme itsellemme myös korkeat tavoitteet tuleville vuosille varmistaaksemme koko yrityksen kestävän kehityksen.
Onhan hiilidioksidipäästöjen vähentäminen järkevämpää kuin korvaus. Työskentelemme sen eteen.
Luotamme nykyaikaisiin, hellävaraisiin valmistusmenetelmiin ja pienennämme ekologista jalanjälkeämme. Uudet tuotantolaitoksemme toimivat tehokkaasti ja ovat ilmastoystävällisiä. Tämä säästää vettä ja energiaa. Tällä tavoin energiaa voidaan säästää jo 10 % tuotettua lemmikkieläinten ruokaa kiloa kohden, ja trendi on nousussa. Katamme tällä hetkellä hetkellä 10 % sähkönkulutuksestamme omalla aurinkosähköjärjestelmällämme.

Lisäresurssien, CO2:n ja raakaöljyn säästämiseksi laajennamme kattoalueemme kokonaan aurinkosähköllä vuonna 2022 ja käytämme yhtiön tilojen viereistä avointa aluetta aurinkopuiston rakentamiseen. Tavoitteenamme on tuottaa noin 50 % sähköntarpeestamme uusiutuvilla lähteillä vuoteen 2024 mennessä. Katamme loput sähkötarpeet alueellisen toimittajan kestävällä sähköyhdistelmällä.

Andreas Müller, kestävän kehityksen projektivastaava

Nuoren sukupolven edustajana perheyrityksessämme, kestävä kehitys sopusoinnussa planeettamme ja yhteiskuntamme kanssa on minulle erittäin tärkeää.
Tähän suureen ja sukupolvien väliseen haasteeseen on nyt vastattava askel askeleelta. Näin haluamme kantaa vastuumme asiakkaitamme ja työntekijöitämme, lemmikkieläimiä, mutta tietysti myös kaikkia muita sidosryhmiä ja tulevia sukupolvia kohtaan.

Rakkaudesta ympäristöön...

...starttasimme isommin kestävän kehityksen kanssa

”Greenologien” tuella  projektivastaava Andreas Müller perusti kestävän kehityksen tiimin 2020.
Organisoidussa tiimissä kehitetään ja valmistellaan Interquellin kestävän kehityksen projekteja.

Esimerkki ympäristön suojelusta Happy Dogilla

Bio-ilmafiltteri

Tuotannosta tulevan poistoilman filtteröinti

Bioilmasuodatinjärjestelmän avulla voimme puhdistaa poistoilman biologisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotantohallien lämmin poistoilma, joka tuoksahtaa koiraruoalle, syötetään hakepetiin.
Tämä prosessi suodattaa ilman niin, että vain raikas ja puhdas ilma pääsee ulos. Tällä tavallavoimme välttyä ympäristön hajusaasteesta.

 

100 % kierrätystä

Pakkausmateriaaleja säästäen

Kaikki meidän pahvipakkauksemme ovat 100 % valkaisematonta ja liuotinvapaata materiaalia, joten ne ovat täysin kierrätettävissä.
Käytämme periaatteessa vain ympäristöystävällisiä materiaaleja ja vähennämme rehupakkausten materiaalipaksuutta niin paljon kuin mahdollista.